Dierenuitvaartcentrum Venray
Dierenuitvaartcentrum Venray
Dierenuitvaartcentrum Venray
Dierenuitvaartcentrum Venray

Uitvaartmogelijkheden

Individuele crematie
Uw huisdier wordt binnen 2 dagen alleen gecremeerd. U ontvangt de as retour in een strooikoker of u kunt een keuze maken uit onze collectie urnen. 

Directe individuele crematie
Uw huisdier wordt dan na het afscheid nemen direct gecremeerd, en er is de mogelijkheid om uw huisdier te begeleiden naar de oven. U kunt wachten in onze familiekamer op de voltooiing van de crematie. Na het crematieproces kunt u de as meteen mee naar huis nemen in een door u gekozen urn of strooikoker. Dit proces duurt ongeveer 1 tot 2 uur. 
U dient hiervoor wel op tijd een afspraak te maken om de crematie in te plannen. De directe crematies vinden tussen 10.00 en 17.00 uur plaats en er is een toeslag op. 

Collectieve crematie
Uw huisdier wordt gelijktijdig met een paar andere huisdieren gecremeerd. Bij deze manier van cremeren is het niet mogelijk om de as van uw huisdier terug te krijgen. De gezamenlijke as wordt dan op ons strooiveld verstrooid. Na de crematie krijgt u van ons een persoonlijk bericht per post thuis gestuurd waarin staat vermeld wanneer uw huisdier is gecremeerd.

Het fijnste is dat als u de afspraak met de dierenarts heeft gemaakt, u ook meteen de afspraak bij ons maakt. Zo kunnen we uw tijd goed reserveren.

Begraven
Zie bv Dierennatuurbegraafplaats 'De Aarde' in Grashoek.

Destructie (is geen crematie zie  eventueel www.watisdestructie.nl) )
Het kan dat u niet kiest voor crematie of begraven. Laat u uw huisdier achter bij uw dierenarts en geeft u niet aan welke bestemming u wenst, dan gaat uw huisdier altijd weg voor destructie. *Let wel, er wordt vaak gedacht dat destructie een soort massacrematie is! Dit is absoluut niet het geval! Bij een crematie gaat een dier volledig heel en ongeschonden in een verbrandingsoven, al dan niet individueel of in een groep. Bij destructie worden alleen de reststoffen (vet en diermeel) verbrand voor de opwekking van energie.*Bron Rendac