Dierenuitvaartcentrum Venray
Dierenuitvaartcentrum Venray
Dierenuitvaartcentrum Venray
Dierenuitvaartcentrum Venray

Uitvaartmogelijkheden

Het fijnste is dat als u een afspraak met de dierenarts maakt, u ook meteen de afspraak bij ons maakt. Zodat wij uw tijd goed kunnen reserveren.

Individuele crematie

Er is gelegenheid om afscheid te nemen en uw huisdier wordt dan binnen 2 dagen alleen gecremeerd. U kunt de as retour ontvangen in een strooikoker of een keuze maken uit onze collectie urnen. 

Directe individuele crematie
Uw huisdier wordt dan na het afscheid nemen direct gecremeerd, en er is de mogelijkheid om uw huisdier te begeleiden naar de oven. Aansluitend kunt u wachten in onze familiekamer op de voltooiing van de crematie. Na het crematieproces kunt u de as meteen mee naar huis nemen in een door u gekozen urn of strooikoker. Dit proces duurt ongeveer 1 tot 2 uur. 
U dient hiervoor wel op tijd een afspraak te maken om de crematie in te plannen. De directe crematies vinden plaats van Ma. t\m Vr. tussen 10.00 en 17.00 uur Zaterdags tussen 10.00 en 14.00 uur. 

Collectieve crematie
Er is gelegenheid om afscheid te nemen en uw huisdier wordt dan binnen 3 dagen met een paar andere huisdieren tesamen gecremeerd. Bij deze manier van cremeren is het niet mogelijk om de as van uw huisdier terug te krijgen. De gezamenlijke as wordt dan op ons strooiveld verstrooid. Na de crematie krijgt u van ons een persoonlijk bericht per post thuis gestuurd waarin staat vermeld wanneer uw huisdier is gecremeerd.

Begraven
Zie bv Dierennatuurbegraafplaats 'De Aarde' in Grashoek.

Destructie (is geen crematie zie  eventueel www.watisdestructie.nl) )
Het kan dat u niet kiest voor crematie of begraven. Laat u uw huisdier achter bij uw dierenarts en geeft u niet aan welke bestemming u wenst, dan gaat uw huisdier altijd weg voor destructie. *Let wel, er wordt vaak gedacht dat destructie een soort massacrematie is! Dit is absoluut niet het geval! Bij een crematie gaat een dier volledig heel en ongeschonden in een verbrandingsoven, al dan niet individueel of in een groep. Bij destructie worden alleen de reststoffen (vet en diermeel) verbrand voor de opwekking van energie.*Bron Rendac